Események

Ha találkozni szeretnél velünk, akkor arra is van lehetőséged  a követező események egyikén.

Itt voltunk vagy leszünk:

 

Baranyai Liza

Baranyai Liza

Nemzetközi adományszervezési szakértő

 22 évesen alapítottam az első civil szervezetem, megtanultam milyen a nulláról építkezni, csapatot létrehozni, menedzselni, önkénteseket motiválni, pályázatokat írni. Majd a nemzetközi szervezetekben kitanultam az adományszervezés csínját-bínját.

Magyarországon vezetőként dolgoztam:

  • Kikötő Ifjúsági Kulturális Egyesület(alapító, vezető)
  • Amnesty International Magyarország(adományszervezési koordinátor, megbízott igazgató, coach)
  • Greenpeace(adományszervezési igazgató)
  • Intermundo/Arteria Sociocultural Association(Spanyolország, alapító)
  • MotherNature-Anyatermészet Egyesület(alapító)

Külföldi megbízásaim, feladataim:

  • Délkelet-ázsiai Greenpeaceiroda adományszervezési igazgató helyetteseként az indonéz, thai, fülöp-szigeteki és maláj adományszervezést vezettem.
  • Oxfam International Italy,az adományszervezési osztályt vezettem, az egész országra kiterjedő stratégiával Firenzéből.
  • Oxfam International nemzetközi csapat tagjaként az Emergency Fundraising globális koordinátora és stratégiai tanácsadója voltam. A világszegénységgel foglalkozó szervezetben a munkám a humanitárius krízis esetén az adományszervezésre, a globális mozgósításra való felkészítés és a nemzetközi adományszervezés koordinálása, a helyi szervezetek felkészítése volt.

Tanácsadóként 2014 óta dolgozunk, kis és nagy szervezeteknek, a világ legnagyobb állatvédő szervezetének, Humane Society-nek egy európai adományszervezési kampányt menedzseltünk 4 országban, de Daryl Upsall-nek is dolgoztam, aki a világ egyik legnagyobb fundraising tanácsadó cégét jegyzi. Nemzetközi szervezetek, akiknek tanácsadóként segítettem: Greenpeace, Amnesty, Oxfam, Habitat for Humanity, United Way, Jelenleg a MotherNature nemzetközi társadalmi vállalkozás stratégiai vezetője vagyok, amely az anyáknak segít Európaszerte megélni az anyaságukat és női közösségekben megtalálni önmagukat, valamint nemzetközi szakmai hálózatot biztosít anyasággal foglalkozó szakembereknek.

A tanácsadásunk során segítünk kis civil szervezeteknek megalakulni, valamint stratégiát tervezni, növekedni. Nagyobb szervezeteknél több éves stratégiák és belső fejlesztések kialakításában, hatékonyság növelésében szokták a tanácsaimat kérni, valamint támogatók, önkéntesek hosszútávú elkötelezettségét elősegítő programokban. Szakterületem a stratégiatervezés, a magánadományozói programok kialakítása, a szervezeti analízis, hatékonyságnövelés és általános szervezetfejlesztés.
Nemzetközi fundraising terjeszkedésben is vállalok feladatokat, befektetésekhez készítek kockázatelemzést és befektetési, üzleti terveket nonprofit szervezetek részére különböző országokba, új piacokon és fejlett piacokon új programok kialakításában.

 

Schmidt Gergő

Nemzetközi szakértő- mobilizálás és adományszervezés

Schmidt Gergő

2007 óta tevékenykedem a nonprofit szektorban. Kezdetben a Greenpeace Magyarország munkáját segítettem, számos hazai és nemzetközi képzésen vettem részt trénerként is. 2009-től a Humusz Szövetségnek dolgoztam, mint az új-zélandi Zero Waste projekt munkatársa, itt települések, szervezetek munkájának összefogása, és nemzetközi gyakorlatok integrálása volt a feladatom.

Majd újra a Greenpeace alkalmazott, mint regionális adományszervezési koordinátort. Ekkor a helyi munkatársak felvételét, a csapat és a munkafolyamatok koordinálását végeztem a Dél-Dunántúlon. Később az adó 1% kampány koordinálásában is részt vettem.

2011-ben Amnesty International magyar irodájában aktivizmus koordinátorként kezdtem dolgozni, ahol online és offline mobilizációval, önkéntesekkel és a szervezet láthatóságának növelésével foglalkoztam.

Trénerként ebben az időszakban is folyamatosan részt vettem a Greenpeace Kelet-Közép Európa  és Greenpeace Magyarország munkájában, emellett előadásokat, és képzéseket tartottam civil szervezetek számára, illetve elkészítettem a Greenpeace Magyarország erdőkampányhoz kapcsolódó kiadványát.

2013-ban Spanyolországba költöztem, ahol többek között helyi szervezeteknek nyújtottam tanácsadást. Ezalatt a magyar civilekkel sem szakadt meg a kapcsolatom, tanácsadóként sok szervezetnek támogattam a munkáját.

2014-től 2016-ig Thaiföldön éltem és Bankokból mentoráltam non-profit projekteket. Másodmagammal elkészítettem a Habitat for Humanity adománygyűjtési stratégiáját, mentoráltam egy albán anti-korrupciós szervezetet, illetve egy koszovói projektet. 2014-ben a DemNet Alapítvány számára készítettem FR oktató anyagot az Osztrák Fundraising Szövetség képzési anyagát kiegészítve, emellett a Greenpeace Indonesia munkatársai számára tartottam képzést online marketing témában. Majd a Megújuló Magyarországért Alapítvány, a Patent, illetve a Társaság a Szabadságjogokért munkáját segítettem, FR stratégia alkotás, online adománygyűjtés, mobilizálás és önkéntes menedzsment tanácsadás területén.
2016 áprilisától 2017 nyaráig ismét Magyaroszágon dolgoztam, a Greenpeace Magyarország Aktivizmus és engagement koordinátoraként.
2017 nyarától  2019-ig Olaszországban éltem, ahol a Humane Society International megbízásából 4 európai országban teszteltem és koordináltam a szervezet fundraising tevékenységét, az olasz, spanyol, holland és német adományszervezést vezetve.
Jelenleg a McDaniel College amerikai  egyetem Head of Global Engagement pozíciójában bevonási és marketing stratégiákon dolgozom, illetve az Amigos a Gyerekekért Alapítvány adományszervezési munkáját segítem.